12.2.18

Palma de Mallorca

Sitter just nu i ett snöigt Helsingfors och tittar på när 11 plogbilar kör efter varann längs landningsbanan. Lite coolt är det nog. Det är nog minst 20 stycken som plogar banan.


Vi landade här i Helsingfors vid sju ikväll. Mallorca var regnigt idag, men igår hade vi faktiskt solsken. Lördagen var iskall. Jag frös precis hela dagen.

Första natten sov vi på hotell eftersom vi kom så sent dit. Hotellet vi bodde på hette Portixol.

Så på lördagen träffade vi då älsklingens bekanta och det var roligt att träffa familjen som ovanligt nog har fem barn mellan 12 år och 3 år. Vi fick sen övernatta 2 dygn i en lägenhet på Carrer de la Unió. De vackra blommorna hade barnen plockat till oss som en vändagsgåva till Jim och mig. Det var ju så sött!


Det råkade sig så att under söndagen var det en hel massa program. En karneval som drog en massa mänskor till platsen. Även en  parad senare på gatan var vi bodde. Kul!

Både föräldrar och barn klädde ut sig. Det ni! Hur ofta ser vi finländare göra sånt? Och med vilken iver och med vilken energi man gör utav en rolig dag. Tex egna barnvagnar hade föräldrar ändrat om med enkel paff till en cool bil mm. Vilka konstverk det blev.
Om ni vill se häftiga filmer på de coola trummande grupperna kan ni hitta dem på mitt Instagram, Cia Björkskog. Synd bara att det sprakar från min högtalare.

Det var speciellt en grupp som trummade flera gånger under dagen som var enormt duktiga. Man skulle själv ha velat vara med där.
Härliga vyer på hemvägen

Detta Deli & Cia hittade vi på flygplatsen i Palma😊


Jobbigt att vara så känd överallt....😉

Underbart mysigt har vi haft det när vi fått resa tillsammans. Vi kom på att det är många många år sen vi faktiskt reste tillsammans. Och nog är det tryggt att få ha honom bredvid i flyget. Jag kommer nog alltid att vara orolig vid start, landning och vid luftgroparna.