15.6.09

Midsommar

Eftersom det ju då är Midsommar i helgen....så borde man ju skriva nåt om det oxå varje dag.

Midsommar kan betyda den tidpunkt som infaller mitt på sommaren, men används vanligen för att beteckna firandet kring sommarsolståndet. Ursprunget till midsommar är förkristet, men kyrkan har valt att fira Johannes döparens födelse vid samma tidpunkt. I Finland får man då flagga från klockan 18 på midsommarafton till klockan 21 på midsommardan.

Midsommar är för många av oss sommarens höjdpunkt och midsommarnatten är i folktro en natt fylld av magi och kraft.Daggen som faller den natten ,källornas vatten, blommorna i naturen och trädens grönskande grenar allt är fyllt av kraft och hemlig magi.
Midsommarnattens dagg kan till exempel bota sjukdom. Blandar man dagg i degen, har man alla möjligheter att lyckas med brödbaket.
Sen detdär med att plocka 7 sorters blommor blabla...

Unga björkar sätts ut som inramning vid trappan till huset. Inomhus smyckas det med blommor iform av både buketter och blomsterkransar.

Måndag

Det är konstigt. Att man hela tider ser framåt, mot nåt bättre. Man jaaagar lyckan!:-)
Igår läste jag om lycka. Vi mänskor, vi tror ju att vi skulle bli lyckliga av att vinna på lotto eller solsemster till Grekland eller nytt hus och ny frisyr mm Men det är ju en kortvarig lycka, det vet ju man, men inte tänker vi ju så. Vi väntar och väntar på nån slags lycka och till sist så är man 90år gammal och inser att dendär lyckan man väntade på, den kom aldrig.
Så, han som studerat lyckan då, han sa att man ska ta vara på familj och vänner, det är de som ger den rätta lyckan och att hjälpa andra.
Nåja, detdär vet väl alla innerst inne, men man strävar ändå efter dendär lyckan....
Man borde nog ta vara på varje dag som om den vore den sista istället.
Den senaste veckorna, dagarna har det hänt tre helt olika, men sorgliga olyckor, och man får en ångestfylld bild av hur fort ett liv kan sluta.