8.10.22

Chania och Botanical garden

Idag är det lördag. Eller nästan söndag nu. De två senaste dagarna i Chania och Platanias har vi gjort en hel del.

Igår tog vi bussen härifrån in till Chania. Bussen var så full att det var olagligt. Men han som tog betalt för biljetterna ropade till resenärerna att flytta bakåt, när fler ville stiga på, det finns mer plats om ni flyttar er bakåt. Vilket det knappt fanns. 

I Chania gick vi på gatorna som var full av folk. Det känns ju som att alla affärer är lika på de olika ställena. Det är läderväskor, smycken eller klänningar i olika färger. Och glass! Som är gott! Och en massa restauranger. Jag är lite uttråkad av klädbutikerna eftersom det ser lika ut överallt. 





Bussen som vi tog tillbaka var bättre. Inte så full och vi fick sittplatser. 
På kvällen gjorde vi nåt kul. Fish therapy. Vi satte våra fötter in i ett så kallat akvarie med fiskar som tuggade bort döda hudceller från fötterna. Det gjorde inte ont. Det kändes som att det vibrerade på nåt sätt. Det var en helt bra upplevelse. Sen fick vi fotmassage och nagellack. Det var skönt.

Det är inte pirayor som ätit mina jeans, 
som nån påpekade...


Efter det satte vi oss på ett café och drack ett glas före vi for till hotellet och sova. Skönt att få lägga sig ner och jag sov som en stock.




Idag vaknade vi runt 8 och vi for på morgonmål. Det har vi betalat för. Att få morgonmål varje morgon. 

Sen for vi och hyrde en bil och körde till Botaniska trädgården. Botanical garden. 
Det gick bra! Och där vandrade vi lungt omkring i två timmar förrän vi körde in till Chania för att shoppa på Zara. Vi stannade till på Voi Noi, skoaffären. Stort urval av skor. Trafiken längs med den vägen är inte så skön och att försöka hitta en parkering på Zara var inte lätt. Så vi sket i den tanken och for till hotellet. 




















Vi satte oss på balkongen. Tog en kaffe och åt en smörgås. Det var skönt!
Två timmar senare gick vi till samma ställe var vi var på Fish terapy, men denna gång hade vi bokat massage. I 40 minuter fick vi massage. Och va skönt det var!!

Efter massage gick vi mot Agia Marina, hittade bakelser till mammas födelsedag imorgon. Och sen till Sonio på middag. En restaurang ut vid havet. Och det var så gott! 
Nu ska vi nog sova gott❤