4.12.08

Snuset...

Nog är det ju lite väääl konstigt och löjligt med snusförbudet! Hur i helskotta som Fridolf brukar säga i "Fridolf och Selma", kan Finland få sälja tobak men inte snus?? Det är ju ganska så sjukt!!
Att de inte fattar att snusarna får tag på snuset ändå när grannlandet säljer!
Och såhär går det, när man tar bort nåt som funnits här i landet för lång tid. Snus har funnits sen 1400-talet läser jag och kom på 1700-talet hitåt.
Tänk om Strengberg levat nu, och sett vad som hänt i vår stad. Hans fabrik som lagts ner och snusförbudet som kom, domen som föll för några dar sen för ett gäng karlar.
Han skulle nog säkert vara bestört!
Så, man förstår att snusarna tog saken i egna händer, kan tänka mig att man inte bara tänkte på att tjäna pengar just när man började sälja här, man kanske mest ville att alla snusare skulle ha möjlighet att få snuset. Man vet ju hur det är med cigaretter, man måste bara ha dem! Och utan dem känner man sig inte hemma. Sen fastnade snusförsäljarna här, tjallare här och där säkert....och nu har de fått sin dom då, fängelse, böter, återbetalning av skatt....
Eftersom folk inte accepterar snusförbudet och den dom som dehär fick, så ska man nu demonstrera på torget i stan mot dethär. Tror inte att det leder nånvart, men man kan ju hoppas att domen de fick kunde mildras....
NEJ! Nu ska jag baka!!