20.2.10

Väckarklockan ringde 5 imårse. Det var bara att stiga upp fast det kändes som om man inte sovit en blund.
Klockan 7 åkte vi iväg, en halvtimme försenad. Första bussen som kom hade nåt fel, p.g.a den stränga kölden, -24 grader. Så vi fick vänta på att en ny buss skulle anlända. Vi kom fram så sent till Alavus att pojkarna fick klä på sig ganska hastigt och ut på is. Ingen uppvärmning hann de med, och de var lite halvsömninga ännu när matchen startade. Man märkte oxå under matchens gång att de var trögare än vanligt.
Första målet som kom satte vårt lag och vi var nöjda och hoppades förstås att det skulle fortsätta lika bra. Men de hade inte riktigt gnistan att kämpa, så slutligen blev det 3-2 till Alavus. Men de sista 10 minuterna spelade vårt lag mycket bättre, och det konstaterade även de finnar som satt bakom oss som tillhörde APV när vi tjuvlyssnade. Domaren var samma "mjöl" som ifjol. Redan i korridoren hörde jag honom säga nåt om "vittu tä ruotsalaiset joka eivät ymmärrä suomea"
Och under matchens skrinnade han nog hur många gånger som helst till våra tränare och muttrade nåt. Till sist så kunde inte tränarna annat än att le åt honom så domarn hoppas jag insåg hur löjlig han var.
Vi svängde in till ABC efter matchen och pojkarna var på lika bra humör som annars, så de verkade inte ha tagit det så hårt att det blev förlust:)
Gott var det med "kerrosateria" och efteråt Dumle slickepinnar.
Tänk egentligen att sitta i buss i 2 timmar och sen spela en match som pågår 40-45 minuter, och sen ska man åka hem igen:)

NU ser jag framemot Melodifestivalen ikväll, veckans höjdpunkt!