12.8.16

Superyachtsuperwoman

Ibland, tänker man inte längre än näsan när man sliter på och jobbar dag ut och dag in. Det är enormt krävande och man kan nog minsann kalla sig superwoman!

Det är inte så ofta man tänker på vad det är man åstadkommer. Vi tillverkar ju något av världens lyxigaste superyachter.
Det är när båten sätts i vatten och den flyter som man känner stoltheten inombords.

Man är lite omtumlad när båten som man gett blod, svett och tårar till åker iväg.
Baltic 130 åkte i tisdags. My song.
Inte små inte är dessa fenders som användes till båten.


Under de 6 åren jag jobbat på Baltic Yachts har jag sett många fina båtar. Första året jobbade jag i köket 2010-2011 och under den tiden var det Baltic 197 Hetairos och Baltic 112 Canova som tillverkades. Hetairos är den största av dem. Videon öppnas på You tube.


På hösten 2011, anlände den älskade superyachten Visione 147 på renovering till Baltic Yachts. Och med den min älskade kapten. 


Vem kunde ha trott det, den dagen de snygga rödklädda seglarna på rad kom ingående i den tomma hallen i stan att en av dem var min min min.....
Här har jag hittat ett foto från hösten 2011.


Från årets början 2012, med pytteliten erfarenhet, fick jag börja jobba i produktion med ett härligt team i en hall i Baltic-byn och där lärde jag mig laminera väggar och alla möjliga smådelar till olika båtar.
Första båten jag på riktigt laminerade på, var Baltic 72 Stig.


Den var gjord i prepreg.
Baltic 57 Lady Be Good och Baltic 47 Elsa blev tillverkade 2012 och 2013. De båtarna har jag inget minne av att jag skulle ha jobbat på.

De båtarna jag minns bättre och som jag jobbat på, vissa mer och vissa mindre, med både själ och hjärta är bla Baltic 107 Inukshuk, Baltic 108 Winwin, Baltic 83 Gof, Baltic 115 Nikata, Baltic 116 Doryan och den senaste jag jobbade på var då 130:an, My song.

Mina favoriter:

108 Winwin

Nikata

Inukshuk

My Song

Doryan


Sist men störst just nu, Pink Gin som oxå jag har mitt fingeravtryck på...

PINK GIN 175

...och som ni vet just nu jobbar jag på denhär: