30.10.14

Hemlagad pommes frites

Jag började med köttbullar när jag kom hem. Och som vanligt så har jag inte alla ingredienser. Istället för skorpmjöl rostade jag en brödskiva och smulade ner det, och istället för grädde satte jag mjölk och det blev jätte-goda köttbullar. Ni hittar recepten här under detta inlägg.
Så förtjust som jag nu blivit i rotfrukts-strips, ville jag ju äta dem med köttbullarna. Men som bekant äter ju inte pojkarna dessa, så när jag ändå hade frityr-olja tänkte jag att man kanske kan testa på fransk potatis. Jag skalade inte ens potatisarna, bara skar dem i bitar. Jag hällde ca 1 liter olja i en kastrull. Och först friterade jag dem ca 10 minuter med ett steg lägre värme än vanligt vid frityr. Sedan tog jag bort dem och lätt dem torka några minuter. Höjde värmen och friterade dem ytterligare 5 minuter. Och jag blev själv förvånad att det smakade bra och att det var så enkelt.
Hälsosamt är det ju inte så det får inte bli så ofta….




Köttbullar recept - Snellman

Köttbullar recept - Snellman