1.10.22

Familjen

Nog är det skrämmande att läsa nyheter. Man borde inte läsa, men då vet man ju inte vad som pågår och det är på gott och ont. Det känns som att det kommer att bara bli värre. Den ondska som pågått nu redan länge, ser inte ut att ta slut. Vi står inför något som vi inte riktigt har räknat med. Allt blir dyrare och vi kommer att få svårare tider framför och hur väl förberedd är vi? Krig har alltid funnits med, men det som pågår nu vet man inte riktigt hur slutar? När en galning känner sig trängd och inte hittar en väg ut, då kanske han skiter så fullständigt i vad som händer med han själv, och resten av världen att han tar till det värsta. Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Mänskan är ond.

Men igår hade vi iallafall en underbar kväll. Så låt oss koncentrera oss på de fina stunder vi har med familjen. Låt oss tänka på alla dessa goda relationer vi har till andra och den kärlek vi har runtomkring oss. 

Igår hann jag bara säga hej och hejdå till älsklingen när jag kom från jobbet och jag, mina systrar och mina svägerskor träffades hos mamma. Därifrån vandrade vi till Storträsket och det var så fint. Kylan trängde på, men inte så att det fick oss att frysa alltför mycket. 

Mrs. M stekte plättar med sin trangia. Suveränt duktig är hon! Och plättarna var helt underbara. Vi satt en stund och njöt där innan vi fortsatte vandringen. Två timmar senare kom vi tillbaka och vi satte oss i bilarna och körde till svägerskans villa några kilometer bort. Det är så fint där där! Helt underbart ställe. Vi gjorde eld i bastun och en mysig brasa inne i villan. Vi kokade kaffe och åt mycket gott. Tidigare under dagen hämtade älsklingen bullar till oss från Skorpan. Och det var inte det lättaste att få tag på bullarna. Bullarna som är de godaste i nejden, tar slut genast och det blev lite väntan att få några bullar. 

Vi hade så mysigt där i villan. Vi åt gott och en annan Mrs. M hade ordnat frågesport, så vi hade så roligt. Vi badade skön bastu! Vedeldad utebastu. Där ångan är så fuktig och så skön att man kan sitta länge i den sköna värmen bastun ger. De tuffaste doppade sig några gånger i havet. Jag vada lite, men det var så kallt och sved så i benen, att jag tror nog aldrig jag kommer klara doppa mig i iskallt vatten. 

Kvällen var så mysig och jag är så tacksam för att ha så fin familj runt mig. Älsklingen träffade min systers man och de hade oxå en bra kväll. Efter midnatt for vi och sova och jag var så nöjd och tacksam över dagen som gått.