7.11.22

Rusning

Lördagmorgon halvju startade vi mot Helsingfors. Jag, dottern och yngsta sonen. Trafiken var bra. Det var tidigt, allhelgonamorgon, och det var lite trafik. 



Vi kom fram till Esbo, Mattby, till sonens lägenhet vid halvtolv-tolv. Vi var lite hungriga, så vi drack kaffe och åt en smörgås. Vi hade tänkt äta lunch eller middag på Ikea. 

Vi kom fram till Ikea efter att ha begrundat i lägenheten vad vi behövde köpa för att få lägenheten att kännas hemma.

En soffa, soffbord, tv-bord, mera muggar, tallrikar och bestick. Lampor! Och så vidare. 
Väl framme vid Ikea började vi plocka ihop saker och ta foton för varulagret.

Vi hittade det mesta. Och sen så har ju Ikea det suveräna att man kan hyra släpkärra gratis i två timmar. Så vi hade på förhand bokat en. Så vi lassade på allt och körde till lägenheten. 



Efter allt detdär, släpkärran tillbaks till Ikea, började vi skruva ihop möblerna. Det var lite kaos i lägenheten just då.



Men så småningom började golvet synas igen.





Sonen var nöjd och tacksam över all hjälp han fick. 

Klockan åtta på kvällen åt vi vår lunch och middag. Vi hade varit så upptagna att vi int ens hann bli hungriga. 

Det blev citron-sahramirisotto med pil pil jätteräkor på Deliberi på IsoOmena som ligger nära lägenheten i Mattby. Mmm, så gott!! De andra valde hamburgare. 



När vi kom tillbaka var vi så trötta. Men vi gav oss inte utan skruvade ihop det sista. Sen somnade vi nångång vid midnatt. 

Vaknade söndagmorgon vid halvnio. Kokade kaffe och sen körde jag till Prisma på IsoOmena. Köpte skruvar till gardinstången och bitsar till skruvdragaren. Även bullar.

Det började bli bråttom. Jag ville börja köra hemåt vid två. Gardinerna kom upp och sen var vi ännu en sväng till K-Rauta för duschdraperistång och skohylla.

Före vi började köra hemåt åt vi spagetti från Spaghetteria på IsoOmena. Bra med ett köpcentrum så nära!  Det sved lite i mig när vi var tvungna att lämna köpcentret utan att ha tid alls att titta på kläder med mera. De vackra butikerna såg så inbjudande och lockande ut.



Men klockan var så mycket och hemfärden startade vi sent vid femtiden.

Inte nog med det, att vi kom oss iväg så sent var att Maps igen en gång blåser mig. Men jag är så godtrogen. Jag vill köra på vägar med mer motorväg och omkörningsfiler. Men när jag började se skyltar med Virrat på insåg jag min miss. Det blev en mörk, kurvig och slaskig väg hem med dålig sikt....men till hjälp faktiskt, en lastbil framför. Vi kom hem vid halvelva.

Det var inte lätt att åka till jobbet imårse. Kände mig lite hyper efter körturen när man stirrat ut i mörkret och biljusen.