1.12.07

1 december

(min stackars blogg som stått så tom de senaste dagarna)

1 DECEMBER
Då var vi där, decembermånad fylld med mystik. Idag firas lillajul, det ska ätas mera, och mycket gott, barnen får en liten försmak av julen genom en liten present under kvällen.
Å imorgon öppnas första luckan i deras kalender.:-D

På jobbet har det varit ganska lungt denna vecka, vi har gjort en "ankar-låda", alltså en såndär som ska vara framme på båten som ankaret ska läggas i. Eller man kan ju förstås ha vadsomhelst i lådan:)
Torsdag och fredag var min jobbarkompis bort, så då känner man sig lite ensam.:-/
Hon kommer tibaks på tisdag.:-)
Vaknade imorse med huvudvärk:-( men den håller på å släpper nu efter att ha svalt en burana.

Hemma har vi bakat på kvällarna, i måndags bakade vi mockarutor, spetskaka, och minttoppar. Tänkte ju baka hela veckan, men så i tisdags var det ju dags för den efterlängtade konserten med Carola Häggkvist! Den började 21,i Pedersöre kyrka, och vi visste att ska vi se nångting av henne ska vi köa tidigt. Å det gjorde vi, ca 1h stod vi och frös förrän vi slapp in i kyrkan. Tårna var speciellt frusna. Vi hade tur när vi köade från en annan ingång än flesta andra, så då hann vi få precis på första bänkraden!:-D
Konserten var underbar och fin, men jag fick inte dendär rysningen som jag vill få, när nånting mäktigt.:-D det får ja iallafall av kören BelCanto under deras julkonsert, de sjunger så underbart och mäktigt, kanske för att det är en kör då och därför.
Carola hade med sig 3 flickor som sjöng så klart, och den ena av dem sjöng "O helga natt" så vackert, hon blir nog nån operasångerska kanske, för höga toner tog hon!

Onsdag bakade jag limpa, de blev goda, men tanke på att det är första gången i mitt liv som jag bakar limpor. :-)
Torsdag hade vi en tjejträff, knytkalas och julklappsbyte:-)
Fredag bakade vi pepparkakor hela familjen. Av degen gjordes alla möjliga kakor förutom hjärtan, stjärnor av modeller, så gjorde barnen bilar, ljusstake, kalender osv:-D
Barnen hade jätteroligt och det var det jag ville det skulle bli.:-)
Idag ska vi kanske dra till pulkbacken....