30.4.09

Beslut...

Idag är jag riktigt upprörd! Läser på nätet, efter att ha pratat med mina grannar!! att en kommun-nämd beslutat, att min pojke och några andra barn ska till hösten börjar förskolan, i vår grannby!

"29 barn är anmälda till (våran) förskola, men eftersom antalet platser per förskola är
fastställt till 26, så överförs några barn till (grannbyns) förskola. Efter diskussioner med
förskolepersonalen i (våran) förskola samt rektorn, föreslogs att
avståndet till (grannbyns) förskola blir avgörande för vilka barn som överförs, dvs de som bor närmast grannbyn. Barnen som föreslogs bli överförda till (grannbyns) förskola bor alla i samma gårdsgrupp, (och sen har man upp namn och adress på barnen)"

...hattar och annat...

Idag skulle barnen ha med sig hattar till skolan. Igår en timme före butikerna stängde, kom jag på att vi inte äger en enda rolig hatt! Så det blev att tuta iväg till stan och köpa några. Det blev 2 gansterhatt åt pojkarna och en orange blommig hatt till dottern.

Såhär såg det ut när förskolpojken somnade med sina gansterdrömmar:

Idag har det käkats glass oxå. Minstingen och hans kompis satt i gungan hos mormor och njöt!

"Vappen"

Då är "Vappen" här. Solen skiner och nu får man hoppas att det ska se ut såhär idag och imorgon åtminstone.
Det är tråkigt att detdär mörka molnet hänger över jorden. Svininfluensan! Symptomen har vi ju redan upplevt här i familjen, men det var nog bara vanlig influensa.Vi har ju inte haft kontakt med nån som varit typ till Mexico....symtom som värk i kroppen, huvudvärk, frossa och trötthet. Har nån varit på resa till Mexiko, USA eller något annat land, med bekräftade svininfluensafall de senaste sju dagarna, och har symtom ska man per telefon genast ta kontakt med läkare. Samma gäller om man varit i närkontakt med en person som har bekräftad svininfluensa. Förr kunde svininfluensan endast smittas från gris till mänska, men nu smittas den oxå från person till person. 129 döda i Mexico. Svininfluensan är dock en blandning av influensavirus från grisar, fåglar och människor. Därför är svininfluensa egentligen en felaktig beteckning. Då kan man ju undra, vad har alla dessa flyttfåglar med sig när de kommer? Så sägs det då: "Du kan absolut äta griskött och inte undvika kontakt med grisar"?? fattar inte! Var tredje invånare skulle bli smittad om det blev pandemi....tvätta händerna ofta!
Google-nysning....