18.7.09

Lördag

Idag har det varit full rulle. Eller kanske det är bättre att skriva att vi inte varit hemma på hela dan. Imårse började vi med en fotbollsmatch i Kokkola-cup, som är över för denna gång, och efter det så var vi igen hos mamma och min syster som bor här i helgen medan männen är bortresta. Vi låg i solen och njöt, barnen simma.....senare ikväll åkte vi till Vilttorpet, där åt vi Vilttorpets special. Sen simmade vi i "potten" där. Otroligt rent och härligt vatten. Dit åker vi nog flera gånger!:-)
PÅ hemvägen stannade vi på Strandis och drack kaffe, barnen åt glass. Mycket folk....
Det är skönt att komma hem efter att man haft en rolig dag.
10-åringen har åkt med en kompis till deras sommarstuga och ska sova över där.
Nu ska vi bara ta det lungt och njuta....Fredag är förbi...

Det är sent och här sitter jag och njuter av lugnet. Det har blivit lördag, klockan är redan över midnatt. Fredag började med att 10-åringen åkte iväg till Kokkola-cupen. Tänk jag vaknade faktiskt före väckarklockan imårse. Vi var senare på dagen och jag tänkte kolla en match, men de vildbasare till pojkar (minstingarna) jag har går det inte ibland. De hade ätit godis och hade fruktansvärd energi. De vill ha roligt så de stod och sparkade till varann hela tiden. Jag visste ju att det skulle sluta med att en skväker och säger: Mamma, han sparka mig....sen ska en ge tillbaks och sen ska den andra ge igen och så håller de på då hur länge som helst.....
Nå, före det hann bli allvar med det bråk som höll på att startas opp, så åkte jag hem och gav dem rejäl skäll på hemvägen. Jag frågade dem, vad de tror att andra vuxna mänskor tänker när de ser barn som sparkar på varann och inte har ens lite folkvett, att när man är omkring en massa folk kan man anstränga sig att inte härja omkring.
Och tydligen kom den äldre pojken av de två, ihåg, när jag nångång försökt förklara hur det känns för mig, för han svara: "Jo, de andra mammorna de tittar på dig och undrar vad slags mamma du är som har sådana bråkstakar och då skäms du."
Jag visade inte leendet som kom över mina läppar för pojkarna.
Men det blev tyst efter att jag sa att 10-åringen måtte ju vara ledsen när vi inte kunde se en enda match...
Nå, imorgon stannar de hemma.

Senare idag har vi simmat några gånger, min syrra och hennes dotter är här. Vissa är på fiske/rallyresa, andra på motorcykelresa. Så vi singlar, har badat bastu mm
Bjöd även på lite ohälsosammare mat....