7.7.23

Helsingfors Juli 2023

Vi steg av tåget i Böle igår då. Och gick omkring i Tripla.

Bästa butiken där var nog Luhta. Jag börjar digga den butiken mer och mer.
Den andra butiken jag verkligen gillar är Vero moda som finns i Kampen. 

Vi åt lunch på Roberts coffee i Tripla. Sen tog vi tåget in till Helsingfors. Checkade in på hotellet och sen shoppade vi i Forum. Några timmar senare for vi till hotellet. Där gymmade vi på gymmet och for efter det i bastun.

Sen gick vi in tillbaka till stan och åt middag på La Famiglia. Det blev pasta eftersom det inte fanns så mycket att välja på.




Sen for vi tillbaka till hotellet och lade oss i de sköna sängarna. Somnade som stockar gjorde både mamma och dottern. Det tog en stund för mig att somna trots att lakanet, täcket och kuddarna var så obeskrivligt rena och sköna. 

Vi vaknade vid halvnio och for ner till morgonmålet när vi piggnat till. Morgonmålet var ju gott! Efter det packade vi väskorna, checkade ut och for till tågstationen och lade våra väskor i förvarings-boxarna. Onödigt att gå och bära på onödiga väskor.

Vi gick in till Kampen och kollade i affärerna där. På Vero moda och Indiska shoppade vi mest. 

Vi tog spårvagnen till Tavastgatan och besökte en liten butik som heter Dos Tecolotes och köpte mexikanska kryddor till dotterns pojkvän. 

Sen in till stan igen och träffade brorsan som kom från jobbet. Då gick vi runt med honom. Vi for till Gamla Saluhallen. Där åt vi middag, och till efterrätt glass. 







Måsarna är helt galna där omkring!! De kommer på en och stjäl din glass om man inte är försiktig. Jag trodde inte mina ögon!! 

På väg in till stan igen promenerade vi via parken medan trubadurer sjöng och spelade och folk satt och njöt när solen äntligen visade sig. 

Klockan närmade sig och brorsan tipsade om ett uteställe vi kunde sitta på i väntan på tåget som gick om en timme. Så vi satte oss ner på Olivia i solskenet.




Om tio minuter är vi hemma....vi hade nog en helt bra Helsingfors resa.