30.8.17

Halkbana

Det var minsann en annorlunda dag idag. Jag tog en "pekkanen", för vi skulle idag till halkbanan!

Vi startade redan kl 6. Och körde till Vasa. Vi kom fram lite före 8.
Anmälde oss. Kostade 90e/pers. Otroligt vad dyrt! Det var så många fler än jag hade väntat mig där på halkbanan. 11 bilar totalt!

Jag var skit-nervös! Jag tänkte att nog kommer det säkert fram idag att jag är en urusel lärare och att det är hundratals saker som jag inte lärt ut på rätt sätt och alla kommer att titta på mig och undra vad felar hon...

Vi hade 30 minuters teori och där förklarades vilka filer man använder till de olika momenten. Det fanns 2 filer. Och vänsterfilen hade numrerade banor 1-2-3.

Så man accelererade från start och fick öka till högst 60km/h.
Valde du 1:ans bana kunde du testa bromsträckan i olika hastigheter.
På 2:ans bana kunde du åka slalom med bilen på halt väglag.
Och på 3:ans bana skulle du väja undan dockan som hängde där.

I högra filen fanns bana 4. Den var den roligaste när man fick testa att köra in i en hal kurva.

När vi väl började köra kunde jag slappna av. I mitt sinne hade jag tänkt att någon skulle ha stenhård koll på alla fel som gjordes osv
Men det var helt fritt och man fick i egen takt riktigt testa själv.

När vi kört 2x50minuter, körde vi in till Vasa centrum för lunch. Jag kände så för asiatiskt. Men båda de asiatiska ställena jag gick förbi var stängda. Jag nöjde mig med Rax medan dottern och sonen åkte till Hesburger.

Vi kom hem runt halvtvå. Vädret var bra, så nu tänkte jag göra det som jag talat om att göra i veckor. Jag for och plocka bär! Denna gång fanns inte många myggor kvar, så det var superb att plocka bär. Min rygg blev trött dock av att stå krokig.

Jag fick om jag gissar rätt ca 5l bär. Och ca 2 liter hallon.
Så ikväll rensade jag dem och frös ner allt. Hoppas vi har nu tillräckligt till dessa "american pancakes" som älsklingen brukar laga till frukost.
Mums! Jo några blåbärspajer oxå...Till middag blev det tortilla och nu är denhär dagen över.