18.10.12

Riktigt kaffe!

Jag har sjukledigt än. Idag och imorgon. Tur är väl det! Känner mig inte alls i form, till på köpet tror jag att jag håller på och får samma virus som tonåringarna. Eller så är det antibiotikan. Och hungrig är jag fortfarande. Försöker stilla hungern med nån soppa, ärtsoppan går bäst. 
Nog är det konstigt att äta, när man genast ska svälja maten utan att tugga. Man känner ingen smak alls! Kaffet slinker ner bäst. Oj, vad tur att det finns kaffe! Och att jag har en bön-malare. Så jag köper bönor, malar, sen kokar jag kaffet. Smaken är mycket godare! Men....jag kommer inte alls i närheten av det kaffet som jag fick smaka på här: http://www.cafegrumpy.com/Det ändrade hela min kaffevärld! Skulle jag ha råd skulle jag beställa en hel säck med kaffebönor därifrån!
Cafe Grumpy, i Brooklyn, New York, som vi besökte i Januari 2012. En söt tjej, vid namn Colleen, som jag troligtvis träffar igen, varför berättar jag nån annan gång, hon är kaffeköparen, visade oss runt och lät oss smaka det smakrika kaffet. Colleen reser direkt till jordbrukaren för att få de bästa bönorna. Hon har rest till Colombia, Brasilien, Honduras, El Salvador Costa Rica, Nicaragua, köper hem de gröna kaffebönorna och de blir då rostade i New York.


Mina tankar går tillbaka till min New York resa.
Jag kommer ihåg hur jag beundrade julgranarna och juldekorationerna som var så underbara!
Vi kommer inte ens i närheten här! Vi måste göra juldekorationen med magi!:)

Julgran från Subway, härligt! Jag har flera julgransfoton;D (eget foto)

Nu är yachten min älskling seglar, på väg från Danmark, mot England,  i en speed av 10 knop. Knots.
Jag hoppas att de har den rätta vinden och att de inte fryser, och det är ju så mörkt...äsch, vad sentimental man blir...det är ju ändå ganska lungt ännu, men sen när de ska över Atlanten....