15.8.22

Flytten till Esbo

På lördagmorgon klockan sex startade vi med bil mot Helsingfors. Bilresan gick bra trots att vi hade Finn med oss. Bilen var fullpackad med sonens saker. Vi kom fram vid tolv och for direkt till Tölö och hämtade bostadens nycklar av lillebror. Sen for vi till den pyttelilla studiebostaden. Rummet var bättre städat och även wc:n. 

Men...det gemensamma köket, eller kokvrå är det nog, med det gemensamma rummet var så fullständigt äckligt att jag inte kunde ta det!! Vi lämnade hursomhelst sakerna besvikna i hans rum och körde till Ikea. Mina tårar rann i bilen på väg dit, när jag tänkte på vilken usel studiebostad jag skulle bli tvungen att lämna sonen i. Köket var absolut inte användbart. Så vi sa då redan att det måste bli en tillfällig bostad. Utan kök kan man inte bo. Jag förvånas över att detinte finns någon som kontrollerar upp bostadens skick.

Vi handlade en säng, ett skrivbord, ett litet köksbord, bestick med mera på Ikea. Vi hade bokat en bilkärra på Ikea mellan fem och sju och vi hann på nästan pricken. I två timmar får man hyra bilkärran gratis till och med med Ikea kortet. Annars kostar det typ 20e.

Vi körde till lägenheten. Lassade ur och for iväg igen. Sen efter tvättmedel och tillbaka till studiebostaden. Nu började vi skruva ihop möblerna. Vid tio var vi så trötta att vi körde till  vårt hotell i närheten och somnade gott. Finn som var lite ovan i rummet lunkade mitt i natten av och av men till sist hoppade han upp i sängen och somnade skönt.

Söndagmorgon körde vi först till en butik, köpte kaffe och morgonmål. Vidare till lägenheten och jag och sonen for och handla mat medan älsklingen skruvade ihop det sista. 

Och när vi kom tillbaka försökte vi städa lite i det äckliga gemensamma rummet, men det borde göras så ordentligt och så grundligt och vi hade för lite tid. Men lite bättre blev det iallafall. 



Vi startade hemåt, köpte lunch från nåt asiatiskt ställe som hette typ Golden leaves och vi åt vår lunch på en sliten parkbänk medan en herreman gick förbi och berättade om hur glad han var för alla bär han fått i år. Klockan var redan runt fyra när vi startade hemåt. Vi stannade några timmar senare vid en sjö och rastade Finn och åt resten av lunchen. Jo, och en Pehmis på det. 







Vi kom hem vid tio och jag tror vi alla sov djupt. Finn som annars väcker mig före klockan ringer låg på rygg och sov som en stock tills jag började röra på mig.