30.3.18

Staden Jakobstad=vilken skithåla

Det känns som att vi blivit lurade igen! Första gången var samma dag vi köpte det hus vi skulle bygga klart. Då fick vi en planering av husbyggande i vår hand som visade 50-70 tal hus som kommer att bli byggd på det fridfulla ställe vi trodde vi köpt. Vanliga hus på småsmå tomter och radhus mm mm.

Staden brydde sig skit i fast det finns både flygekorrar och fladdermus i skogen runtomkring. Nej varför sko de bry sig när de ser pengar, pengar, pengar!! 

Sen kom dagen när man började på. Nya vägar och rör som ska läggas mm mm mm. Inte i min vildaste fantasi kunde jag tro en dag när vi kom till huset och man hade huggit ner träd på vår tomt. Dessutom så stal de träden! Det är värsta maffian som händer i Jakobstad och det måste vara olagligt!! 

Om det skulle vara tvärtom att man skulle ta något av staden, vet man ej vad de skulle ställa till med och vilka böter man skulle få!! 

För några dagar sen var vi bjudna på info om planerandet. I mitt sinne tänkte jag att det inte gäller riktigt oss för vi har ju egen tomt och att det gällde de nya tomterna.

Vet ni staden gjort?? Man har helt kallt tagit 94m2 av vår tomt!!! 94m2!! För att göra vägen bredare! 

Och inte nog med det! På andra sidan av vägen finns hur mycket skog som helst som staden äger och var man kunde istället ha gjort vägen bredare!!!

Allt dethär har gjort det sorgligt och så ledsamt att vi nu faktiskt känner att vi ger upp. Ni och era själviska bestämmelser och elakheter hur ni planerar utan att fråga, hoppas jag kommer tillbaka till er. 

Vi flyttar från denhär staden och detta land så fort vi kan! I slutändan kan det inte löna sig för er att bete er på dethär sättet!

Det mest fruktansvärda är att ni har paragrafer och lagar bakom er som säger att ni kan göra såhär och ni gör verkligen allt för att röva och ta åt er när ni vet att ni kan.

Fy vad dethär stressar mig!!