28.5.08

Onsdag

Min man var så ivrig så i lördags strax före stängningsdags så åkte han efter gräsfrö, efter att vi jobbat hela dan med att mocka ut matjorden.
Så nu vattnar vi varje kväll, men matjorden verkar vara lika torr ändå varje dag. Det är torrt nu, så det får gärna regna en dag.
Jag har planterat ut 2 buskar midsommarrosor (Finlands vita ros) Jag köpte t.om 5stycken tujor, som blir upp till 3m höga, sen har jag även 2 andra sorts tujor som blir bara ca 40cm höga, en gran som blir bara 30cm hög, åså dehär gula buskarna som blommar på hösten, på finska heter de pensashanhikki, men glömmer jämt svenska namnet.
Och den buske jag är mest nöjd med är jasminen, den hade vi när vi bodde på ett annat ställe och nog var den underbar! Så nu hoppas jag få en likadan! Jag hoppas verkligen att jag lyckas med den!
Svårt är det att plantera, jag kommer nog säkert att ändra på nånting ännu, jag kan inte för vad i världen planera var växter ska vara.


Är tillbaka på jobbet efter sjukledigheten, min fot är ännu svullen på ena sidan. Ibland känner jag av att det värker i jobbet, men det beror nog på de skor vi har. De är ju ganska tunga eftersom det är stål där framme.
Men bättre är det. Imorgon tror jag bestämt att jag åker till HVC och ger tillbaka kryckorna och stödbandet.

3 kommentarer:

 1. Ellen28/5/08

  oj vad det låter roligt med trädgårdsarbete. Jag håller också på med den slags, fast här är det inte så många olika sorter man kan plantera. De senaste åren har jag frakta hem en enorm mängd med stenar. Stenar ser man resultat av med detsamma, och besvikelsen blir inte så stor. Jag planterade en gång 10 aronea och alla döde samma år. Fast Finlands vita ros är ganska hardför. Den växer inte så fort, men växer i alla fall.

  SvaraRadera
 2. jag tror dina buskar heter Ölandsstok

  SvaraRadera
 3. Det är precis vad de heter! Ölandsstok.
  Vi skulle oxå behöva kantstenar m.m

  SvaraRadera