23.1.09

Tegel gjordes förr av...

....ler och långhalm, som betyder att två saker (människor etc) hör starkt ihop.
Uttrycket kommer från äldre tiders tillverkning av tegel, då man arbetade samman lera och halm, som sedan var hårt sammanfogade (svåra att skilja åt).


Jag har börjat mista hoppet rejält! Jag är ju permitterad nu och jag tror att det inte kommer att gå längre! Blev permitterad 22.12 och skickade in min ansökan till mitt fack 7.1
Nu har jag hört rykten att det kan ta 3, 4, 5 månader förrän man alls får betalning därifrån. Kanske för att så många blivit arbetslösa nu. Men vid sånahär KRISER, borde inte facket ta och se lite mellan fingrarna?? Men det ska beslutas hit och dit.....
Man talar om att det är bra ifall finländarna fortsätter konsumera!!!
Nå, hur i #%#??¤#& ska man kunna konsumera ifall man inte har pengar?!??!?
Just därför borde ju Finland ta ibruk nån lag att blir man permitterad under en ekonomisk kris ska man inte behöva vänta flera månader på pengar.
Varje månad ska man nog betala till facket, och ve dem som glömmer en månad att betala till det, då får man nog säkert ett vackert brev hem på posten några dar efter det, som talar om att man måste betala in genast.

Jag har iallafall redan börjat kolla runt var det kan tänkas finnas jobb. Men det är svårt! Kollar man runt, så finns det hur många jobb som helst i staden 100km härifrån. Det tänker jag inte alls titta på. De få jobb som finns omkring var jag bor är ju så få, och det finns ingen rätt utbildning till det, eller så söker man sommarjobbare. Det hör ju till studerande.
Det är så tråkigt ifall det ställe var jag jobbar läggs ner. Har jobbat 2 år där och man har ju blivit så bekant med andra arbetstagare att det vore ledsamt att inte ha dem omkring mer. Speciellt tänker jag då på min jobbarkompis, "Linda", vi som varit som ler och långhalm, under dehär 2 åren. Man inser inte när man jobbar varje dag ihop, hur fort det kan gå och så plötsligt så skiljs man åt. Det blir så tråkigt!! Och sorgligt!!
Nu är det nog bara att ta en dag i taget och se vad som händer och tills dess måste man leva på vatten och knäckebröd, och sen när knäckebrödet är slut så får det räcka med vatten.:-/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar