3.3.09

Tisdag
Har ni hört??
ASTEROID när jorden!
Det är inte vanligt, men natten till lördagen hände det. En asteroid passerade mellan jorden och månen. Den upptäcktes den 17:e och 12 timmar senare kunde man utesluta kollision med jorden, men det var mycket nära.
En stor asteroid svepte förbi jorden i går - väldigt nära jordytan i rymdmått mätt.
Asteroiden, kallad DD45 2009, rusade förbi bara 72.000 kilometer ovanför jordens yta. Det är mindre än en femtedel av avståndet till månen.
Forskarna tror att asteroiden är mellan 20 och 50 meter bred.
Om en sådan stor asteroid slog ner skulle den orsaka enorm förödelse. År 1908 slog en 30 m bred asteroid ner i Sibirien och raderade ut ett 2.000 kvadratkilometer stort skogsområde.
Det låter riktigt skrämmande...kan inte astrologer se såntdär på förhand, och varför har de inte isåfall sagt om det?? Att en asteroid kommer svepande förbi...

Idag har vi då varit och hälsa på vårt gamla jobb. Jag och de två andra tjejerna.
Kände vemod när jag gick in där och jag önskade att det varit en vanlig arbetsdag på väg in för att jobba.
Vi satte oss en stund ner först i kontoret och pratade med vår arbetsledare och lönelapps-insamlare eller vilket namn han nu har, och pratade och ditt och datt.....och det råkade sig nu så, att de två tvillingarna som vi jobbat (ibland) tillsammans med, kom in efter en stund dit oxå, så det var roligt att se dem.
Vi blev insläppta till båthallen och den doft som kom emot, var så ljuv. Det doftade båtar....:-)
Jag skriver doft idag, istället för lukt, eftersom jag skulle kunna ha dendär doften just nu som parfym:-D
När vi kom in vår hall, var vi tillverkat båtar och båtdelar m.m så kom nog en längtan om att få sätta igång och "valsa". Det var konstigt. Inga jobbarkompisar som var där. Tomt! Men det var ändå som att komma hem, var man bott för längesen.
Såg ett måttband som låg kvar på bordet, en mattkniv som låg på en hylla....de låg där så ensamma och väntade på oss, väntade på att vi skulle komma tillbaka....Näe! Nu blir dethär lite väl poetiskt:-D:-D
Nå, iallafall så var det vemodigt att gå omkring på vår gamla arbetsplats och veta att man inte kan komma tillbaka till den vardag man haft i 2 år....
Hade termos med kaffe med, och några munkar från bageriet....så vi satte och ner på våra vanliga platser i kafferummet och pratade....
Ljusstakarna var framme ännu som vi tagit fram, julgranen stod kvar där.....
Sen så samlade vi ihop våra grejer vi hade kvar där, före vi for hem tillbaka, så svängde min jobbarkompis "L" och jag in på lunch till en restaurang i närheten.

http://www.youtube.com/watch?v=aF26MPukO68&feature=related

För en stund sen så ringde en från jobbet och sa att vi ska komma tillbaka igen imorgon, eftersom vi ska underteckna nåt papper....så nu ses jag och jobbarkompisarna igen imorgon....det var ju trevligt!:-)

http://www.youtube.com/watch?v=mpKAA2VxWY8&feature=related

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar