23.6.09

Noo e vääde roti!!

Igår kolla jag på en dokumentär, från 2004-2005. 
Schapelle Leigh Corby, född -77, skulle bara resa på semester från Australien till Bali 2004, för att fira semester där i 2 veckor.
När hon landade på flygplatsen, blev hon ertappad i tullen med 4,2 kilo marijuana i sitt bagage. Schapelle Corby har hela tiden hävdat att hon var oskyldig och inte vet var marijuanan kom ifrån. Trots det dömdes hon till 20 års fängelse, men undkom dödsstraff.
Och man har försökt flera gånger att få ut henne, men nej!
Vissa saker som kom fram i dokumentären, skulle ju nästan ha friat henne, så jag fattar inget!
Det är ju helt klart så, att man har fängslat en oskyldig, och de skyldiga går fria. Och man får ju undra, vart tog marijuanan vägen? Det visades inga bilder på att den förstördes??
Grr! Jag blir så arg av att se nåt sånthär.
Det är ju så att knarket odlas helt fritt....och det ska vara kriminellt!?! SÅ varför inte fängsla odlarna istället?? Gah!!
http://www.youtube.com/watch?v=RMkE83hQ3JE&feature=related
Jag ska hoppa och dansa om jag får en dag höra, att "Ganja Queen" har sluppit fri!

Vädret! Hett, soligt och härligt. Nu blir det solbad igen! SOMMAREN ÄR HÄR!

4 kommentarer:

 1. Anonym23/6/09

  Jag såg dokumentären åxå. Till skillnad från dig är jag tyvärr övertygad om att hon faktiskt är skyldig. Hennes sk oskuldsfulla framträdande upplevde jag som oerhört falskt... Utredningen o rättegången var ett stort skämt - hon fick ingen fair trial, men jag tror ändå att hon fick rätt dom... Det visades bilder på när marijuanan eldades upp i 2 stora tunnor...
  Hela händelsen är sorglig och tragisk men jag tycker ändå att man ska straffas för de brott man begått...

  SvaraRadera
 2. Nå, det är ju en bild var och en får när man ser dokumentären. Jag tyckte jag såg så mycket skräck och chock över allt som hänt i hennes ögon. Jag missade nog detdär när de eldade upp drogen, tyvärr. Men jag tror på att hon är oskyldig. Det var så mycket som inte stämde in. Som nån sa, skulle hon ha gått igenom två tullar på två olika flygplatser, med så mycket marijuana i väskan, istället för att gå igenom en som var möjligt. Du har rätt i, att hon inte hade rättvis rättegång. Man saknade bevis på att det faktist var hennes och man hade inte heller tagit fingeravtryck från påsen, vilket ju är ett måste! Sen var det så konstigt med detdär på flygplatsen i Australien, vilket jag inte fick nån egentlig klarhet i. Att det skulle ha kunnat vara arbetstagare på flygplatsen som skulle ha arbetat i grupp med att smuggla ut drogen. Det var mycket som lämnades oförklarligt i dokumentären...

  SvaraRadera
 3. Anonym23/6/09

  Nä, precis! De va mkt som inte stämde... Men det är ju just det som ja tror är själva grejen.. Att de va meningen! Att hon hade väskan olåst för att "det borde man ju inte ha i så fall..." å att rökat inte va ordentligt gömt för att "de borde man haft i så fall" osv... Visst såg hon skräckslagen ut - självklart trodde hon väl aldrig att hon skulle åka fast!
  Jaja, hursomhelst, det är bara hon å hennes nära å kära som vet den egentliga sanningen... Ska hon nu sitta där i 15 år till få man ju hoppas på att hon faktiskt är skyldig, annars är det ju förjä-ligt.

  SvaraRadera
 4. Jo, det kan vara många saker som ser konstigt. Jo, man får verkligen hoppas hon ÄR skyldig så att hon inte sitter där i onödan.

  SvaraRadera