19.9.09

Lördag

Imorse ringde mamma och berättade att min lillebror hade fått från svetsandet igårkväll svidande och svullna ögon. Det sved fruktansvärt i hans ögon igår och idag ännu, så mamma hade ringt till en läkare så att han skulle få ögonasalva. Det syntes att hans ögon var röda och svullna. Mamma skulle i jobb, så jag lovade att åka med lillebror till apoteket.
Nåja, receptet hade inte kommit ännu till apoteket, så vi irrade lite runt i stan, stannade på Neste och drack kaffe, det gick ganska snabbt. Lillebror ägde annars ingen bil. Han hade sålt sin när han for i armén. Så vi började köra och kolla smått på några bilar, och han ville ha en riktigt billig bil. Och plötsligt hittar vi en för 790 euro som ser bra ut!!
Vi stannade och kikade i bilen och träffade sen en bilförsäljare.
Lillebror frågade genast om man får ner bilen lite mer, och bilförsäljaren lovade att han kan sälja den för 600 euro. Nå, det lät ju bra:-)
En Renault 19. På mätaren stod att den är medkörd 150.000km, det var ju inte så mycket trots att bilen är från -93. Bilen var riktigt skön att sätta sig i. Ren och fin. Lite knyckig men det problemet är redan löst. Vi ringde mamma och hon kom oxå och tittade på den och lillebror bestämde sig att han skulle köpa den när den ändå var så billig. 600 euro....så vi gick in till försäljaren och lillebror skulle precis säga att han tar den....men jag vill ändå försöka....
...så, jag försökte spela lite listig och sa att vi tar den genast om vi får den för 500 euro...
Och han sa nåt, minns inte exakt men typ att, att vi slår på det då! På räkningen står det nu 500 euro. Så jag känner mig mäkta stolt över att jag fick ner den med 100 euro, mest stolt för att ha hjälpt lillebror att ha fått en ännu billigare bil:-) Han var nog sååå nöjd:-D och bilen blir bara bättre och bättre i hans ögon ju mer han bekantar sig med den:-D

2 musiklåtar nu som jag blev tipsad om. Det blir bara bättre för varje gång...
Nickelback:
http://www.youtube.com/watch?v=BxgeSv88c2w
Haloo Helsinki:
http://www.youtube.com/watch?v=lNwiN0w_qqc

2 kommentarer: