3.12.09

Torsdag

Vaknar till en vintermorgon. Frosten har lagt sig på marken och träden är vita.
På vår temperaturmätare visar det -4, i bilen visade det -6 och på gamla bankhuset i byn, visade det -9 grader. Så kallare är det nu än vad vi haft på länge.
Härligt fast det är kyligt. Ljusare redan!
Nu kommer nog säkert snön!

Finlands firande av Självständighetsdagen närmar sig. Imorgon ska man fira dagen i skolan eftersom den i år på en söndag. Skoleleverna får ha finare kläder på, så ska söka fram lite finkläder idag.
Den korta resan vi tänkte göra, till Haparanda, blir inte av i helgen. Inga besvikelser där inte, utan jag ser framemot att få fara på Carolas konsert på lördagkväll istället. Sen nån dag blir det att åka till Tuuri.
Igårkväll var vi då julkväll vid skolan. Det bakades pepparkakor, gjordes julgodis, och julpyssel. Jag kokade kaffe till kvällen, men jag insåg nog att vår nya kaffekokare inte håller måttet! Det tog läääänge att koka en panna full, och när kaffet var färdigt så var det som om hälften av vattnet skulle ha ångats bort istället för att rinna ner i kannan. Så jag fick späda ut kaffet med lite hett vatten. Jag hoppas inte nån led av att det var starkt kaffe.
Jag har int lärt mig att känna om kaffet är för starkt eller ej och dricker det ändå flera gånger om dan:P
Nu ska jag ring grannen och fråga om vi ska fara på den promenad vi pratat om att vi ska göra.

2 kommentarer:

  1. Anonym3/12/09

    Jag e iaf besviken att he int vart åv na. Ja hadd så sitt fram emot e. Men he sådee no.. :-(
    /Monika

    SvaraRadera
  2. ja föstar he vi åst ta i på ytt...du får list ut va ja skriver okstävre hakar upp sig...sko åst start o dator o sii o he ädrar

    SvaraRadera