25.3.10

Våren kommer....:)


Och med den kommer alla kvinnors högsta önskan, att gå ner i vikt. En del bara några kilon, andra flera kilon. Det är nåt speciellt med dethär när våren kommer. Då vill man göra sig fräsch inför sommaren. Man vill inte ha en hängande mage och man vill se fräsch och hurtig ut. Men, som alltid när man ger sig ut på jakten efter den perfekta kroppen, så går det upp och ner....
Så, jag har titta runt lite efter motivation....och hamnade på iFORM:s sida...
Att bränna kalorier snabbt är ju det man vill:

MORGON: Börja alltid morgonen med att dricka ett stort glas med vatten, det ger en kick till förbränningen.
Grönt te borde man dricka under dagens lopp, teet stödjer din viktminskning både genom att öka förbränningen och får kroppen att föredra fett som energikälla.

DAGTID: Till lunch ska det finnas proteiner på tallriken. Det finns ingen annan faktor som har så stor inverkan på ämnesomsättningen som de från kött, fisk(sej, rödspätta) och fågel (kalkon, kyckling). Så vill man verkligen sätta fart på ämnesomsättningen ska man absolut inte undvika dessa proteinkällor.

KVÄLL: Använder man t.ex chili, ingefära, pepparrot och senap kan det öka ämnesomsättningen så dessa kryddor ökar förbränningen. Jag går och småfryser alltför ofta, men egentligen borde man vara nöjd åt det, eftersom det sägs oxå att man då förbränner fler kalorier:)
Se till att sova 7 timmar/natt eftersom sömnbrist kan hämma förbränningen.

2 kommentarer: