31.12.10

En sista god gärning detta år!

Jodå! Så var sista dagen på detta år 2010 inne! Läser vad som hände senaste nyårsafton 2009....gymmet jag brukar gå på, hade sitt första pass av Les Mills Bodypump och mina muskler värkte, men musiken var bra! 2008 föddes en kusin, jag var permitterad, nyårnatten 2008 blev en sekund längre, det kan jag inte förklara...men nåt med jordens rotation:p. 2007 fick jag feber och låg däckad runt julen och det berodde på att jag hade bihåleinflammtion....


Sista dagen i år har jag hunnit med en god gärning. Vi åkte till stan för att handla. Och när vi kom fram till trafikljusen nära Minimani fanns det ju stora snödrivor på vägkanten. En gammal tant, runt 80 år säkert, skulle och handla till Minimani och troligtvis skulle hon ta sig över snödrivan till cykelbanan, så där låg hon och kämpade på alla fyra för att komma över, men det syntes att hon inte skulle ha orkat.
Hon ville säkert ta en genväg....
Så jag steg ur bilen och fråga om hon ville ha hjälp. Hon svarade på finska att nog klarar jag mig väl, men benen vill inte riktigt. Så jag sa att jag kan nog hjälpa. Så jag lyfte upp henne på 2 ben, så hon tackade glatt, vi önskade varann gott nytt år och vi gick båda varsin väg. Efteråt så började jag fundera på äldre. De har ju ofta benskörhet och tänk om jag tog i för hårt, när jag lyfte upp henne eller nåt. Jag skulle ha behövt fråga hur hon mådde, men inte såg jag några symptom när hon gick iväg. Hon var lite darrig eller skakig, och jag undrar hur länge hon hade försökt ta sig över och om hon kämpat på länge där....jag hoppas hon klarade färden tillbaka hem....och att hon inte tog samma väg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar