1.4.11

Aprilskämt 2011

Aprilskämt lite här och där...

Webbläsaren Firefox 4 som släpptes för snart två veckor sedan har redan laddats ner över 10 miljoner gånger. På torsdagen upptäckte en säkerhetsforskare på North Pennsylvania Institute en allvarlig bugg i webbläsarens kärnmodul som får operativsystemet att krascha omgående när vissa sidor besöks. Buggen triggas om html-koden på en hemsida innehåller två nivåer av tabellelement, alltså en tabell i en annan tabell.

Forskaren varnar även att hackare kan dra nytta av buggen. Genom att injicera tabeller via databasen på en sajt, en så kallad SQL-injektion, kan en hacker göra så att sajten kraschar besökarens dator. ***************************************************************************************************************************** Idag lanserar IKEA serien SNICKRA, ett sprillans nytt sortiment av gör-det-själv-möbler för alla som vill sätta en personlig prägel på sitt hem, till ett ännu lägre pris!
I möbelserien SNICKRA ingår fem toppsäljare från IKEA som levereras direkt på plankan. Med hjälp av förtryckta mönster sågar du ut möbeldelarna som du sedan snickrar ihop med hjälp av en monteringsanvisning. På detta sätt kan paketen bli ännu plattare, och priserna ännu lägre - en SNICKRA möbel kostar från 9 kr och uppåt.
– Det råder renoveringsfeber i Sverige och intresset för gör-det-själv-lösningar har fått ett rejält uppsving. Med SNICKRA plankor och spånskivor med färdigtryckta mönster tillgodoser vi två behov, behovet av möbler till ett riktigt lågt pris och människors intresse för att snickra själva. Vi ser det här som en vidareutveckling av vårt IKEA koncept och vi har stora förhoppningar om att sprida det över världen, säger Tina Björeman, inredare på IKEA.
Här nedan hittar du stolen IVAR, först ut i serien SNICKRA.
*************************************************Microsoft gör dig snyggare på nätet

Videochatta i Windows Live Messenger med inbyggt "snyggfilter"

Antalet videosamtal i Windows Live Messenger har exploderat. Allt fler väljer att starta ett videosamtal när de ska kommunicera med sina vänner över nätet. Men många störs över att de inte vill ha videosamtal när de är morgontrötta, jetlaggade, "dagen efter" eller när de har en "bad hair day".
Idag lanseras det nya så kallade "snyggfiltret" för dig som använder Windows Live Messenger för videochatta. Genom att slå på funktionen Messenger Facelift läggs ett skönhetsfilter över din bild. Om man väljer att använda funktionen Messenger Facelift en vanlig "bad hair day" kommer filtret att försköna bilden av användaren.

*************************************************************************************

– sju gravida på 18 månader

Ett hotell i England har fått oväntade problem.
Efter att sju av kvinnorna i personalen har suttit på en blå stol i receptionen har de alla blivit gravida.
– Nu vägrar personalen att sitta på den, säger hotellchefen.
En stol i en hotellreception får nu skulden för att sju kvinnor har blivit gravida under loppet av 18 månader. Alla hade innan sina graviditeter suttit på den blå stolen, som finns på ett hotell i England.
Fyra av kvinnorna, Elaine Ledster, Kim Gidley, Laura Burchill och Gina Ripley, har redan fött sina barn. Alla fyra fick pojkar.
– Först skojade vi om att om någon ville ha en liten pojke kunde de bara komma och sitta på vår fertilitetsstol, men nu känns det bara overkligt att det faktiskt har blivit så varje gång, säger hotellchefen Giles Shaw till Daily Mail.

*******************************************I förrgår tillkännagav Google sitt nya +1, ett sätt för användare att kunna gilla sökresultat, annonser och så småningom artiklar och annat innehåll på webben.
På Pusha har vi alltid strävat efter att ligga långt fram vad det gäller teknik och interaktionsdesign, så det är med glädje och stolthet vi idag kan presentera Pusha +2.
När du pushar en länk ökar antalet pushar med två. Kort och gott: dubbelt så bra som Google +1.
*************************************************I Österbotten vet man hur situationen med färre förlossningsavdelningar ska lösas. Enligt Österbottens tidning är svaret är en BB-buss som möjliggör förlossningar på vägen. Bussen kör en fast rutt i distriktet och har extra många hållplatser i Larsmo och Pedersöre där nativiteten är hög.
************************************************************************************

1 kommentar:

  1. Jag trodde jag klarat mig hela första april utan att bli lurad men så var det inte :)
    Det visade sig dagen efter att jag blivit lurad av en bloggare jag följer :)
    Hoppas allt är bra med dig. Hockey säsongen är väl över hos er med kan jag tänka.
    Kram

    SvaraRadera