14.3.13

Snart är man: Pensionär

När vi var där, på hotellet, i St Maarten. Då var jag lite avundsjuk på dessa pensionärer som verkade vara så glada, harmoniska, och de satt ofta ett gäng pensionärer tillsammans under parasollet och verkade ha sköna diskussioner. Nån satt och handarbetade, en visade dendär wrap-around kjolen hon köpt, men kunde inte förstå hur hon skulle få den på sig. En annan hurtig pensionär visade henne hur det gick till. Och när det blev "happy hour" på dan, ja, då skulle det beställas nån god drink. De var förtåndiga nog att inte dricka sig fulla. De njöt av drinken i värmen.

Idag, satt jag på "labben", laboratoriet och väntade på att få ett stick i armen, för att veta om jag är frisk. Proverna var ok, så det var ju tur...
Men jag satt ganska länge och väntade, en hel drös med pensionärer var där och ville veta hur de mådde.  Jag kunde ju inte undgå att höra vad de prata om. Nån sa att  alla Esse-pensionärer tydligen råkat komma på samma gång till labben. En kvinna hade sin man på avdelning 1, för  han hade blivit by-pass-opererad. Hennes man hade varit ut på skidtur och så hände det...som tur hann hjälpen fram i tid. En annan man åt tio mediciner, varav 2 för hjärtat. Han hade frågat läkarn om han inte kunde få minska på medicinerna, men läkaren sa, nej, vi måste lägga till mera.
När jag satt där och lyssnade lät det inte alls kul att vara pensionär.

Idag fyller min son 14 år! Vi har firat med bullar, kakor och tårta.
Kan inte troo att det är fredag redan imorgon!
Livet rullar fort. Imorgon typ, är man pensionär.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar