3.2.19

Walking in Palma

Lördagsmorgonen började vi med att fara och se det man endast ser 2 dar i året. När solljuset matchar väggen mittemot i katedralen. Det var fint! Katedralen var proppfull av mänskor.

Resten av dagen gick vi omkring. Fick över 20 000 steg.Kaffebryggeri med gott kaffe!!KaffebönorAlltså denna marknad med de många olika stånden med kött, fisk, frukter, nötter, grönsaker, vin medmera sko jag så vilja ha nära var jag bor. Jag rent av älskar lukten där, fast det absolut inte luktar fräscht.


Här uppe bor ett par vi en gång träffade och den mannen Phil kommer jag ännu så bra  ihåg. Trots att han var lite äldre hade han så många planer med huset. Bland annat en vinkällare under huset.
Han har hela livet varit en av båtfolket som många andra här.

Vi satt en stund här igårkväll före vi for ut och äta middag. Det var ett mysigt ställe. Jag slutar aldrig förvånas av hur avslappnade mänskor är här. Jag önskar jag kunde vara likadan. En gammal man, som troligtvis besöker stället ofta, kom in, fick sin tidning och sin läslampa och satt där och läste i en timme eller så medan han smuttade på sin vanliga drink. I Finland, skulle man undra vilka problem han nu då har, som kommer in ensam och gör så, medan det är här, helt naturligt. När han läst sin tidning tog han sin han hatt och gick hem. Jag sko så gärna ha diskuterat om livet med honom. Men han pratade knappast engelska.Dethär stället var ett ställe var folk tog sitt bad runt år 800. Kan int riktigt fatta hur gammalt det är!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar