22.6.21

Åsk-storm

Har aldrig sett nåt sånt förr. Där satt jag vid datorn och började höra nåt dunder. Tittade bakom mig och såg de mörka molnen. Det fortsatte dundra. Det var som en blixt från klar himmel. Den storm som plötsligt svepte över oss var orkanlik. Någon mätte över 70 knop, det vill säga över 40m/sek. var vinden. 

Jag tänkte genast på hur alla och allt därute sko klara sig. Alla lösa föremål, båtarna i sjön...

...en mast till 117-fotaren som riggarna höll på förbereda för installation, började rulla iväg. En mast som börjar rulla iväg!! Den kunde ha åkt rakt i 68-fotaren om inte jobbarna sett hur riggarna kämpade för att hålla tillbaks den och sprang dit. Den ena av riggarna fick en smäll i pannan som fick sys och den andra rev upp armen. Dottern fick nästan en jolle över sig. En stor fläkt av plåt, på två meter bred, föll från taket. Kan ni tänka er hur knivskarp det är. Några plåtar flög mot bilarna som fick skråmor.

145-fotaren med masten redan på lutade mot kajen i minst tjugo grader. En mindre segelbåt ut på sjön lutade i 30 grader. Det kunde ha gått så illa idag, men trots allt, gick det ändå så bra att det inte blev värre,  trots att det var en kaotisk syn de minuter det höll på.

Det var några minuter som tog andan ur alla på jobbet....och nog en del reparationer nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar