31.7.21

Styrox

Idag har vi varit och köpt styrox till bastungrunden. Nästa vecka kommer kanske grävmaskinisten. Så vi kommer att behöva mera grus. 

Resten av dagen hann jag inte med så mycket jobb. Villagrannen kom på besök och vi vandrade omkring i den s.k trädgården. 

Idag har jag dragit upp några morötter och våra broccolin också. 
Vet ni vad jag har tänkt på de senaste dagarna? Tänk om dethär verkligen är de sista dagarna på jorden? Folk skrockar, skämtar om världens undergång, medan kristna säger med allvarlig ton att det är såhär ska det vara den sista tiden. 

Men ta er en verklig titt på jorden just nu. Är det inte mer kaos än vad det varit på länge? Över hela jordklotet! Jag läser nyheterna, ofta flera gånger om dagen och det är nåt konstigt nu.

WHO varnar idag för corona-viruset som kallas deltaversionen. Den är mer smittsam och man vet inte så mycket om det viruset, men har förstått att kanske vaccin inte hjälper. Men det som WHO är mer rädd för, är att det ska mutera till nåt ännu värre. 

https://svenska.yle.fi/a/7-10004048

Tänk om det verkligen skulle kunna mutera till ett sånt virus, att du inte kan överleva när du blir smittad, trots att du är helt frisk. Konstigt scenario att tänka eller hur? Men knappast så långt ifrån. 

Och sen är det skogsbränderna i Finland, i Sibirien, Turkiet och flera andra ställen. Och översvämningarna i Europa....isen på Grönland som smälter efter värmebölja, 22 miljard ton is som smälte på en dag....klimatet som vi förstör. 

Den jord som vi blev givna att leva på, har vi förstört. Vår egoism och pengar blev viktigare, än att bevara den fina jorden. Så är det inte egentligen rätt åt oss? Att vi nu lider för allt det vi förstört och förstör. Det skrämmande är, att det är ju bara de senaste 100 åren, som vi förstört, och de senaste 50 åren mer än nånsin. Kan ni förstå det? Att om jorden fortfarande står 100 år till. Hur kommer den att se ut? Det jord som vi lämnar till våra kära. Visst gör det ont och ångestfyllt att tänka på hur vi förstört för dem.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar