27.11.21

Lillajul

Det är en mysig tid just nu. Jag älskar verkligen julen, men alla julljus i snörika vintermörka kvällar. 

Idag fick jag äntligen ha sovmorgon. Det känns längesen senast. 

Jag for in till stan, köpte lite lillajul-presenter till familjen och mamma. Från Bokcafé Station 1, hittar man bra saker. 

Sen åkte vi till Öja. Stannade hos dottern med en liten lillajul-påse, men efter det. Till min skog! Eller, klart den är våran skog, men vi skämtar om att det är MIN skog. Det är en tomt som vi köpt, som stannar i familjen och har funnits i familjen redan på farfars tid, som min pappa ärvde och nu är den vår. 

Det var vackert där. Vår lilla vän Finn sprang med oss där i skogen. Vi ska åka dit senare och hämta en julgran. Och förstås hämta ved därifrån.
Efter skogsbesöket åkte vi till mamma. Där doftade det ljuvligt av pepparkakor som hon bakat från grunden. Jag har inte det i mig. Att baka pepparkakor. Jag njuter inte av att baka dem. Jag tycker inte om att kavla och kavla och kavla. 

Sen åkte vi till sonen med en lillajul-påse. Hemma åt vi kalkon-smörgåsar och delade våra lillajulklappar. Handskar, julstrumpor, muggar och choklad...saknas denna lillajul är sonen som ännu några veckor är kvar i armén.

Nu behöver vi några julsånger....Inga kommentarer:

Skicka en kommentar