22.12.21

Lucka 22

Nu är det julledigt. Men julhelgen blir kort. Och när man tror att den knappt kan bli kortare, inser man, att nästa år, är den ännu kortare. År 2025, då blir den lite längre. Jag undrar om jag nånsin tidigare, varit såhär lugn på nåt sätt, jag har int klart julklapparna ens, men jag är inte så nervös. Trots att jag inte ens vet vad jag ska köpa än.

Idag har jag jobbat både på städsidan och på lager. Vi fick julkaffe på jobbet och blev bjudna på morotskaka. När jag tänker efter, var det inte så många jag önskade god jul. 

En sak jag inte reagerar på sådär annars, men som jag lämnade och le åt idag, är en rolig sak, på ett sådär löjligt sätt, men som inte går att få bort, som bara hänger med, är hur jag och en annan hälsar på varann på jobbet. Det började redan för många år sen, före epoxy-allergins tid, att vi istället för att säga hej, säger: "yellow". Och jag minns inte varifrån det började.
Så när Jukka går förbi, hör jag det. Yellow. Och jag svarar med samma. 


Det var vackert ute vid lunchtid när solen visade sig. Och att imårse vakna till en vit värld var fint nu när julen kommer.
I lucka 22 finns denhär....
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar