25.9.22

Havtorn

Redan söndag. 10 dar tills....ni får se.

Idag mår jag dåligt av att se hur illa Ryssland beter sig mot världen, och till och med mot det egna folket som borde vara värdefulla för dem. När Putin tvingar pojkar som inte vill, att fara och kriga. Och när de protesterar blir de sprakade i huvud, och slagna och tillfångatagna och vem vet hur det slutar för dem. Det får mig tycka synd om ryssarna för jag inser och tror att de flesta ryssar är precis som jag som bara vill bo i fred och vara ifred.

Jag har cyklat denna vecka med min vintercykel. Den coola häftiga billiga cykeln från Storgjuto har börjat be för service. Det är tillåtet vid dess ålder. Nånting med tramporna.

Så den första gången jag cyklade nu i höst med nyare cykeln var inte lätt. Den har ju stått stilla sen snön smältade. Jag bara cyklade iväg en morgon, eftersom jag inte hade tid att se om den var okej. Det tog mig minst 10 minuter längre och jag kom försent till jobbet. Det var tungt. Jag trampade och trampade och det gick nästan mer bakåt än framåt. Min chef på jobbet som undrade om jag nog trampade framåt och inte bakåt var nästan illa ute........nå nääh, jag har bästa chefen!:)
Jag fick hjälp under dagen av min kära kusin och vi lade luft i hjulen, sprayade kedjan, höjde sadeln och fixade styret. Så nu går det lätt igen. Men det är för tidigt att cykla med vintercykeln, så älsklingen ska se över min gamla. Eller kanske jag gör det själv. Just nu har han fyra olika jobb att hålla på med. Och ryggen som krånglar. Så jag ska se vad jag kan göra.

I helgen har jag äntligen kommit mig iväg med den gamla damen bredvid, och jag tog henne med till mamma för att plocka havtorn. Så hon var så tacksam. Mamma kokade kaffe när vi var färdig. Jag gav gav tanten oxå en del blåbär från min frys. Bären förde vi till ett hem för utvecklingsstörda där hennes dotter bor. Så nu har hennes dotter blåbär och havtorn till gröten.Resten av kvällen städade jag och tog dottern till butiken så hon fick handla mat. Hon har ingen bil och hennes pojkvän var på resa. Så våra hundar, Finn och Olof fick leka lite på samma gång. Sen blev det film och bara låta lugnet lördagskvällen till ära infinna sig. 

Idag söndag blev det amerikanska pancakes med lönnsirap....idag ska jag ta mig till gymmet. Nu är det att hoppas vi får vara friska, må bra och så se fram emot lite ledigt senare. På fredagkväll nästa vecka ska jag, dottern, mamma, systrarna,  svägerskorna vandra och sen bada bastu. Ser redan fram emot det. 

Vad är det som hänt annars i music videos nuförtiden?? De populäraste är videon där kvinnors skakar sin poop ass och männen är full tatuerade med bling bling av gnistrande tänder i guld och röker på. Vad hände med romantiken???Inga kommentarer:

Skicka en kommentar