31.3.23

Hemma i kallt Finland

Nu sitter vi på Köpenhamns flygplats. Väntar på att få en gate-nummer. Flyget från Miami hit till Danmark gick bra. Från ett soligt Florida till regnigt och dimmigt Köpenhamn.Det flyget vi väntade på, blev försenat med hur många timmar vet jag inte. Men när vi insåg att vi sko missa flyget Arlanda-Helsingfors, gick älsklingen iväg för att försöka få nya flygbiljetter med ett flyg som skulle ta oss direkt till Helsingfors. Fyra timmar senare flög vi då till Helsingfors och vi såg att flyget vi hade först bokat med, hade inte lyft ens vid två. Så vi hade tur som fick nya biljetter. Annars hade vi nog hamnat och övernatta i Köpenhamn. SAS, bolaget vi flög med, fick iväg oss. Men vi missade förstås tåget vid fyra från Helsingfors hem. Så vi tog tåget vid 18:41. Och var hemma i Bennäs 22:11. 

Dottern, tack till henne, hämtade oss, och körde oss till Kronoby flygplats, så att vi fick hämta bilen. Det var en kall verklighet som tog emot en. Bilen hade en del snö och tjock is på vindrutan. -7 grader kändes som -20. Det var ett vackert norrsken på väg hem.

Hemma kunde vi inte köra in på gårdsplanen. 30-40cm:s snö stoppade oss. Så det var bara att ta och ploga snö, klockan var väl elva och sen eldade vi så stt vi fick värme i huset. Huset var så kallt att vi fick sitta fullklädda och elda både i pannan och i spisen. Elvärmen vi haft på, hade inte hjälpt så mycket när vädret varit minus typ femton grader kallare än vad vi räknat med för årstiden. 

Så vi kom oss i säng först vid fyra på morgonen och vid sju steg vi upp och hämtade Finn. Han var väldigt glad att se oss. 


Efter att vi hämtat honom gick vi och la oss alla tre och sov till 14. Nu blir det att packa upp....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar