6.1.10

Måndag, Tisdag, Onsdag

Nu har vi varit på en liten resa. Startade på måndagmorgon efter 6 och var framme i Haparanda efter några timmar. Det var bra väg, men båda dit och hemvägen var det ibland snöyra. Vi åkte rakt till Nivagården där vi skulle övernatta. Kokade mat när vi kom fram, satte oss igen i bilen efter maten och åkte till Candyworld. Inte för godisets skull utan för Leklandets skull. Barnen har talat så mycket om Hoplop och dethär är ju precis samma sak.
När barnen svettats klart och druckit vatten mot törsten åkte vi till min mans syster och hennes familj som bor i Karungi. Det var roligt att äntligen få besöka dem och se hur de bor. Och så fick vi träffa babyElias som är ca 3 månader redan, men som väger nu som en nyfödd. Tänk vad allt gått bra! Elias är så söt. Att se hur han kryper ihop på mamma och pappa när han är i famnen är för underbart!
Vi blev bjudna på världens godaste plättar! Har aldrig förr ätit så goda plättar kan jag säga!
Senare fick vi kaffe och annat gott.
Åkte till stugan efter några timmar och ställde iordning för sovdags. Sängarna skulle bäddas mm
Vi festade lite mer. Chips, godis, jaffa, coca cola......jag är ännu grå och harma för att vi inte köpte nån choklad alls! Men godis har vi ju ännu.
Vi somnade ganska fort allihopa sen.
Vaknade till en underbart vacker rosa himmel klockan 9 på tisdagmorgon.
Morgonmålet följdes av lunch, ganska nära inpå varandra för att vi ville hinna hälsa på våra bekanta förrän vi åkte hemåt. Vi var tvungen att åka iväg ganska fort för vi ville hinna ta ett dopp på Eden i Uleåborg. Så lite före 15 var vi på väg....
Kom fram till Eden ca 17 och det blev riktigt billigt. Hälften mindre än vad vi trodde det skulle kosta. Vi undrar ännu varför....men kanske det är billigare om man kommer senare.
Vi simmade flera timmar och efteråt var vi så hungriga och alla ville till MacDonalds, men hur skulle man nu då hitta snabbmaten i en stad i mörkret bara sådär. Nåja, tack vare adress och Gps så hittade vi enkelt efter att ha fått adressinfo!
Åkte sen hemåt och var hemma vid midnatt.
Idag onsdag har vi sovit länge och det blir snart att ställa till för morgondagen. Kan inte fatta att det gått såhär fort, att skolan börjar imorgon!! Kan verkligen inte fatta!

STORT TACK TILL VÅR GRANNE SOM TOG HAND OM VÅR KATT FINDUS:-D

4 kommentarer:

 1. va kul det var att ni var på resa var ni hela familjen med?

  SvaraRadera
 2. joo, hela familjen var med...det var nog kul joo...:-) att se nåt annat emellan och inte bara sitta hemma.

  SvaraRadera
 3. jo jag tycker man blir allt konstig nu när det e så kallt jag har bara varit inne hela veckan.Kul för våra killar idag bra för Isac han behöver få lite mera självförtroende:)

  SvaraRadera
 4. Jo så sant! Ja det gick bra för dem:D

  SvaraRadera