30.8.16

Back in Finland

Sitter på Helsinki-Vantaa airport och ska ta flyg till Kokkola om 1.5 timme. Tidsskillnaden är ju 7 timmar, så i USA är klockan 4 på natten och skulle jag vara där skulle jag sova sött bredvid älsklingen.

Men döm om min förvåning när jag somnade till på riktigt på flyget ett par timmar. Oftast nickar jag bara till och kan inte sova. Jag vaknade när de serverade kaffe ca 1 timme före landningen.

Före jag somnade satt jag en lång stund och tittade ut genom fönstret på Aurora Borealis, norrskenet, och även Karlavagnen stod pråligt där i den stjärnklara natten.

Dagarna i USA har förstås varit unika och härliga. Igår gjorde vi en roadtrip till New Jersey för att träffa alla kära där. Det är en typ 5 timmars resa dit från Newport.

Efter att ha spenderat en riktigt fin familjedag där, körde vi mot Boston eftersom mitt flyg avgick dagen därpå.
När vi körde kunde vi på avstånd se New York och Empire state Building och Freedom Tower lyste vackert i natten. Vi stannade ca 1 timme från Boston och övernattade.

Jag gillar verkligen älsklingens bil, en Ford, och den glider så mjukt fram att det gör körningen njutningsfull och man inser igen hur stort och annorlunda allting är under resan. Vissa vägar har väl typ 6-7 filer.

Från Boston till New York gick flyget och sedan vidare till New York till Helsingfors.
Nu är det ännu några veckor tills älsklingen kommer hem så i mitt emotionella tillstånd som jag var kunde jag inte hejda tårarna när flyget lyfte från New York.


Ödmjukt tacksam över att ha fått ha dehär dagarna med älsklingen. Och älskade mamma som ställde upp och såg till så att kidsen hade det tryggt och bra.

Foton ska jag visa sedan när jag sovit ut....
Bless me and my trip to Kronoby.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar