2.12.18

Vår lillajul

Dagen började vi på huset. Jag vattenisolerade lite till och efter lunchen for jag igen in till stan (spenderade ett par timmar även igår) och fortsatte lillajul-handeln idag. Det är inte för att jag köper mycket. Mest för att jag försöker hitta det rätta.


Något smått hittade jag till pojkarna. Långkalsonger och choklad och julkalendrar. Man blir aldrig för gammal för sånt va?


Till dottern hittade jag en vacker ljuslykta och söta vantar. Och choklad!

Till älsklingen, ack, vad svårt att köpa nåt till honom. Men det blev en flygplanstidning och Toffifee...
...till oss båda hade jag en gemensam julkalender.

Jag hade verkligen inte väntat mig något, men fick en så söt Mumin mugg och söta sockor. Och godis😄


Jag köpte ju oxå en lillajulgran från Erkin Halli. Billig och så grann. Ännu finare blev den när killarna satte ljus och bollar i den.


Till middag blev det kalkon. Jag tror det är första gången jag gjorde kalkon och det blev gott! Det smakade bättre än julskinkan.
Till kalkonfilén gjorde jag potatisklyftor, rödbetor, morötter och palsternacka i ugn. Och älsklingen redde en sås av kalkonspadet.


Till efterrätt blev det en hallon-blåbärspaj, vegansk, men riktigt god. Och ännu bättre hade den varit med lite mindre socker.

RECEPT PÅ VEGANSK SMULPAJ

Det är längesen hela familjen varit samlad. Även dottern kom. Så till henne hade jag tofu istället för kalkon. Det blev inte så smakrikt, men till julmiddagen ska jag nog hitta på nåt bra.

Dessa foton får vara för LUCKA 1:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar