27.7.23

Instängd på Nike i New York

Jag tror jag glömde berätta nåt när jag var in på Nike i New York. Nu kan jag inte sluta säga Naj-ki, har alltid sagt Najk. Jag kollade på dokumentären om basketstjärnan Michael Jordan och hur skorna Air Jordan blev till och jag tror det är därifrån mitt uttal ändrats och det har fastnat.


Så jag gick in dit. Det är ganska exklusiv butik. Det är fräscht och man gör inte som här utan där sätter man sig ner och väntar på att nån ska komma med skon till dig. 

Man kan se direkt från utsidan, genom de många glasfönstren, hur folk tar trapporna upp och ner.Jag var på väg tillbaka från Central Park, när jag såg Nike butiken, och jag är i behov av nya länkskor, så jag tänkte, varför inte, ta en sväng in dit. Men jag insåg att jag var för trött och det var dyrt. Så jag spenderade inte många minuter där. Men när jag sko gå ut genom dörren var det redan folksamling där innanför. Nike släppte ingen in i butiken och inte ut. 

Det tog några minuter innan jag frågade vad som stod på. Men innan dess hann man ju undra vad det kunde vara för problem. Jag tänkte självklart det nog var att nån stulit något och de ville få fast den personen eller personerna  

Men det var ledsamt och skrämmande att höra att det var ett barn som saknades. Som förälder precis där skulle man nog totalt flippat att inse att ens barn saknas. Så därför släppte man inte ut nån och inte heller in. Det samlades ganska snabbt folk utanför. Man insåg att det verkligen är en populär butik. 

Tio minuter senare eller så, kom en anställd och sa till dörrvakten, att flickan är inte här. Och sen släppte de ut oss. Men ni kan ju förstå att man lämnade och fundera över det. Man kan ju bara hoppas att det slutade bra för de inblandade. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar