31.8.24

Lycklig dag

Ni kan aldrig tro vad som hände idag! 

Min man tappade sin vigselring för 4 år sen. Vi blev ledsna förstås, men för att ha en vigselring åkte vi då för 4 år sen in till en guldsmedsaffär och köpte en ring för 20e. En så billig ring känns ju fake och det var ju inte den rätta.

Vi har pratat om det. Att hyra en metalldetektor. Och mitt i allt så började jag kolla runt för lite mer än en vecka sen om det gick att hyra en sån. Jovisst. Cramo hade för 11e. Värt priset trots att man inte hittade.

Så idag började jag dagen med Mini Ball Pilates workout. Efter lunch började jag leta med metalldetektorn. Älsklingen gjorde terassen klar. 

Inte hade jag riktigt, på riktigt trott att jag skulle hitta ringen. Älsklingen gissade att ringen skulle kanske kunna finnas i komposten, eftersom han kom ihåg att det var det han höll på med den dagen han tappade den. Men att hitta den kändes nog övermäktigt ändå.

Men jag började på....





Medan jag letade bad jag till Gud och jag kände mig så ovanligt stark i min bön idag. Jag kände riktigt hur Gud fanns där. Jag kan inte förklara känslan. 

Jag hittade tre plåtbitar först. När jag kommit till botten av komposten meddelade metalldetektorn om något igen. Vad tror ni låg där!!!

Jag skuttade, hoppade, av lycka, tårarna började rinna och jag ropade rakt ut att jag hittat ringen och att mina böner blev hörda. Älsklingen kom fram till mig. Han trodde inte sina ögon. 


Jag tackade Gud! Jag hyllade och tackade honom i tysthet när jag fortsatte mocka myllan. Jag var helt som i extas. Det var inte bara för att jag hittat ringen, utan för att jag kände hur starkt Gud var med mig.

Ikväll var vi hos mamma och där var det mäktiga raketer på gång.



28.8.24

Mannagrynsgröt

Oj idag har jag nog jobbat hårt igen. Mina fötter värkte, var svettiga och kändes svullna. Vi har så gott som hela dagen försökt reda ut alla verktyg. 

Och när vi fått tryckt in hundratals borrar, skruvmejslar, mattknivar, listan kan bli lång, i en låda, vi slänger även mycket, då kommer någon in med en till kärra och där finns hundra borrar till. Sen är det laddare, sladdar ja, jag har ingen aning om vad de flesta saker är. Men det blir mindre varje dag om man ger sig på att få bort det.



Igår satsade vi hela dagen på att ordna divinycell. Skivor som används till olika saker inom laminering. Så nu har vi ordnat skivor i hyllor i olika storlekar.

Om några dagar kommer 100 fots båt som ska renoveras. Denna segelbåt är inte byggd på Baltic yachts, så det är lite speciellt när såna båtar kommer.

Ikväll var jag så trött att jag bara gjorde mannagrynsgröt. Men det var så gott!



27.8.24

Mod

Jag var nervös över att säga till min boss att jag ska vara ledig sportlovsveckan och veckan efter det. Men jag tog modet till mig och berättade om Sydney resan. 

Jag brukar aldrig ta ledigt på sportlovet. Jag behöver inte ha ledigt just då, eftersom jag inte har småbarn. Men denna gång var jag tvungen. Systers dotter går i gymnasiet och det följer vi denna gång. Prov veckan slutar exakt fredag innan sportlov.

Ikväll har vi varit på Bibelstudier igen. Det är många tankar som snurrar. Och jag har nu tittat på en video från Vörå kyrka som någon tipsade om. Den predikan var så verklig! 

Ni kan se den här. Det är när den äldre farbrorn som heter Johan Candelin predikar, sittandes ner, som ni speciellt ska lyssna till.


Ikväll förundras jag över hur världen kommer bli. Det sägs att den sista tiden kommer kristna att bli förföljda. Och det händer ju mer och mer. 

Precis som Candelin säger i predikan. Kyrkor får snart inte tala om att det finns ett helvete. 

Som en kille berättade ikväll. Att han sa upp sig från jobbet som lärare. Denna kille lade upp kristet budskap på sitt sociala medier konto. Och skolan tvingade honom att tysta ner det annars skulle han få sparken. 

Men han stod på sig och sa upp sig! Om Gud är det viktigaste i ens liv så kan ingen ta det ifrån dig. Inget och ingen! Jag var så tacksam och det gav även mig nya tankar.

Vi kristna mänskor får inte låta oss frestas av människor, som tycker att vi kristna ska tillåta allt, det de tycker är rätt, som vi vet enligt Gud är synd.




26.8.24

Hundkurs

Ikväll har vi varit på hundkurs. Det går bra. 

På morgonen när jag vaknade idag var jag fruktansvärt trött. Jag var så slö att jag blev för sen för att cykla. 
Dagen på jobbet var tröttsam idag.

Men jag blev piggare ikväll och tog efter jobbet en promenad med hundarna, och även senare orkade jag mig ut på en länk. 







24.8.24

Brunch i Ytteresse

Igår efter jobbet började jag direkt städa efter att ha tagit hundarna på en promenad. Alltid skönt när man blir klar och får beundra de städade ytorna. Och skönt att sova med rena lakan efter duschen. Allt känns rent!

Vid tio i morse blev det brunch i Ytteresse hos min syster. Jag vaknade redan före sex. Den inre väckarklockan väcker mig samma tid som väckarklockan annars ringer, hundarna känner också på sig att det är dags att stiga upp och börjar röra på sig. Syrran hade gjort en så god laxpaj. Och mycket annat gott! Melon, ananas, kiwi, ägg, croissanter, kokosbollar med mera och vi åt och njöt!

Orsaken till träffen var att planera resan till Sydney för att äntligen få se hur min yngsta syster bor. I början av året hade vi tänkt att november skulle ha varit en bra månad, men vi kom oss aldrig riktigt fram till att börja planera den. Men nu kommer vi göra allvar av resan i nästa år. Jag måste jobba hårt nu, så att jag utan att få dåligt samvete ta ledigt från jobbet då igen, eftersom jag ju hann boka en aktivitets resa till Kroatien med vandring, paddling och träning. 



Jag trodde inte vi skulle komma oss iväg. Men nu verkar det bära iväg dit. Sydney-resan blir dock lite längre både när det kommer till distans och tid. Man åker inte till Sydney och är borta en vecka när det går åt 27 timmar till resan. Så totalt blir det nog två veckor.



Nu har Ernesto kommit till Finland. Orkanen alltså. Det har nu börjat blåsa en aning skrämmande hårt. Hoppas det inte blir värre än såhär.







22.8.24

Lunch i Vasa

Äsch då vad frustrerad jag var i förrgår. Jag fortsatte reda ut bultar och skruvar på jobbet. Vi har ännu en hel del att reda ut efter flytten. Så ibland när man står där och ser över allt, faller en enorm hopplöshet över en och man känner bara hur utmattad man blir. 

Det var där mitt i, som jag tappade tålamodet och började tala fula ord och spottade ut min frustration och hopplöshet. Och när det händer släpper jag ut allt och bryr mig inte om vad andra hör och ser. 

Så den kvällen kändes det inte alls bra att fara och sova och tänka på hur dålig mänska man är. Jag sa följande dag på jobbet till några att jag vill vara kristen och göra rätt. Men ibland blir det så fel.

Idag är det torsdag och jag är väldigt öm i mina muskler efter tisdagens Bodypump. Idag har jag haft ledigt och varit till Vasa med mamma. Vi träffade min systers svärmor på lunch, på Fondis. Vi tänkte vi måste fota och skicka åt syrran eftersom hon bor i Sydney.
Men ledsamt att vi glömde.

Efter det åkte vi och träffade mina söner som flyttade dit i söndags, så min mamma fick se hur de bor.
Jag hoppas det kommer gå bra.








19.8.24

Flytten

Igår flyttade mina yngsta söner då till nya studieorten. 
Vi hyrde samma bil som senast och allting gick väldigt smidigt. 

Nöjda över lägenheterna de har. Yngste sonen som delar med två andra hyr en fin lägenhet med kök och vardagsrum på nedervåningen och tre sovrum på övre. Sonen som bor ensam hyr en fin etta. 

Nu ber jag igen att det ska gå bra för dem. Att de ska göra kloka val, hitta intresse i studierna, få energi så att de orkar följa med på lektionerna, koncentration, hitta nya goda studievänner, att de ska vara hjälpsamma och vänliga och bli bemötta med vänlighet tillbaka. Att de ska få bra hälsosam mat.

Här är några foton från när de ännu var barn...





































17.8.24

Gud övervinner allt

Några tårar faller av enorm tacksamhet och glädje, förundran och ödmjukhet. Ni kommer ihåg när olympiska spelen började och transvestiterna med flera, hånade Gud.

Men Gud vinner över allting! Se bara hur de som tävlade i de olympiska spelen, visade för hela världen att Gud är viktigast! Tryck på länken för att se. 


Idag har vi då lyft ner för alla trappor några lådor med kläder med mera hos sonen och imorgon hyr vi en flyttbil. Som sagt så flyttar både sonen som bor hemma och sonen som bor i stan till Vasa imorgon. Så då är det bara jag och älsklingen kvar med våra tokiga hundar.

Jag ber ofta böner om att det ska gå bra för dem. Hittade dessa och trots att det kanske är tänkt för mindre barn passar det ändå perfekt till mina.










16.8.24

Fredagnatt

Oh my! Vilken vecka det varit! Det har varit så vansinnigt tungt och jobbigt att stiga upp varje morgon. Klockan ringer på 5:40. 

Hundkurs på måndagkväll och Bibelstudier på tisdagkväll. Onsdagkväll hjälpa sonen med packning och torsdagkväll långpromenad med älsklingen och de två rackarungarna. Fredagkväll igen lite mer hjälp med packningen.

Men nu är vi här! Fredagkväll och ingen väckarklocka som ringer imorgon. Men det kommer att bli troligtvis en tung helg! För vi kommer att satsa på flyttlassen som går till Vasa. Båda sönerna flyttar ju dit nu! 

Första veckan på jobbet har varit helt bra! Jag har inte alls stressat om än det känts hopplöst. Man blir på något sätt apatisk när man ser alla saker, som man inte vet vart man ska lägga. Men dendär frustrationen har jag inte känt av. 

Denna vecka har vi bland annat börjat röra i alla verktyg. Det finns ju typ 50st använda stämjärn. Lika många använda skruvmejslar. Som aldrig någon tittar åt. Så nu måste de vässas så att de återanvänds.












11.8.24

Swift-Tuttle

Det är midnatt. Mörkt har det blivit om nätterna redan. Vet inte om jag tycker om det. Det betyder ju att den mörka regniga hösten är på väg.

Jovisst! finns det vackra höstdagar när solen skiner och lövträden glittrar i guld. Men oktober. Ack vad blöt och grå den är.

Inatt kikar jag ut genom fönstret för att se om molnen klarnar upp och jag kanske kan få se några stjärnfall, meteorregn, som borde synas bra denna helg, men natten mellan måndag och tisdag som mest. Tryck på länken för att läsa.

Jag kan ju berätta att min fot håller på att läka. Två av tre sår är läkta, men det såret som gjort mest ont, det läker långsamt. 

Idag har det varit en lite mindre aktiv dag. Men jag bakade denna hallonkaka för att få slut på fjolårets hallon. 




Idag så det ut såhär när jag kom in....det är inte ändå så ofta de ligger såhär tätt.





7.8.24

Huset målades

Vi fick bra tips på hur vi ska bemöta våra hundar. Just nu verkar de båda slåss mellan dem, om vem av de båda har större pondus. Det känns spännande att se hur det kommer funka.

Men ibland så ligger de såhär 

Nu har vi målat huset. Nu återstår det vita vi ska måla. Så idag fortsätter vi köra runt med Dinolift hyrd från Ramirent.














4.8.24

Hundträning

Min fot fortsätter att störa. Det svider i såren. Jag hoppas det börjar läka nu. En vecka kvar av semestern. Så min fot måste vara bra tills jag börjar jobba. Annars får jag gå med crocs på jobbet, vilket är förbjudet.

Idag har vi äntligen börjat måla. Och det har varit uppehåll hela dagen. Så hoppas det fortsätter så. Vi är halvvägs. Älsklingen spraymålar huset, så det tar lite tid att tejpa och plasta in allt innan målning. Men själva målandet går snabbt.

Imorgon kommer en hundtränare hit för konsultation och förhoppningsvis får vi bra information och hjälp med att träna hundarna. Vi ska i augusti fara på hundkurs med en av hundarna med samma hundtränare.